Spring naar inhoud

Gemeenteraad en omwonenden bijgepraat over Sliedrecht-Noord

30 januari 2024

raadsvergadering sliedrecht noordDe gemeenteraad is op maandag 29 januari bijgepraat over de voortgang van de plannen voor Sliedrecht-Noord. Samen met direct-omwonenden ontstond er een levendige discussie over het aantal woningen en de kwaliteit hiervan. Ook werd er gesproken over de omvang van het plan, de verwerving van de gronden en de projectorganisatie die hierbij hoort.


Stedenbouwkundig masterplan
De gemeente werkt samen met zes ontwikkelende partijen aan een zogenaamd ‘stedenbouwkundig masterplan’. Zo’n plan bepaalt de toekomstvisie en strategie voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van een projectgebied. Omdat in dit plan alle aspecten bij elkaar komen, was er veel belangstelling bij de raadsleden en van direct-omwonenden. 


Stedenbouwkundige Rob van der Velden van Atelier Dutch benadrukte hoe belangrijk het is dat de nieuwe wijk verbonden is met het huidige Sliedrecht. Hij gebruikte hiervoor de vergelijking ‘zoals een schip is vastgesjord aan de kade’. Het aanleggen van een wijk biedt ook kansen om het landschap van de polder deels te herstellen en meer biologische diversiteit te bereiken, zo stelde hij. Wethouder Spek zegde de raad toe om medio dit jaar als het Programmaplan Ruimtelijke Vernieuwing behandeld wordt, opnieuw de raad te informeren over het Masterplan. Het concept is naar verwachting tegen de zomer klaar.


Kon u niet aanwezig zijn? Bekijk de PDF-bestandpresentatie terug.


Meer weten over de plannen voor Sliedrecht-Noord?
Kijk op de pagina van Sliedrecht-Noord.


Of lees de veelgestelde vragen.
Heeft u vragen? Vul het contactformulier in. Of stuur dan een e-mail naar sliedrechtbouwt@sliedrecht.nl.