Spring naar inhoud

Eind mei tweede bewonersavonden Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht

7 mei 2024
Fasering

Op 27, 29 en 30 mei vinden in het Griendencollege de tweede bewonersavonden plaats voor de herontwikkeling van zeven locaties in het kader van de Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht. Omwonenden zijn persoonlijk met een brief uitgenodigd. De bewonersavonden staan in teken van het gesprek over een eerste (stedenbouwkundige) opzet.


Participatieavonden
Deze tweede bewonersavond volgt op de eerste bewonersavonden, die in januari en februari van dit jaar hebben plaatsgevonden. Tijdens de eerste participatieavonden konden bewoners reageren op de plannen en vragen stellen. Ook kon men zich aanmelden voor deelname in een Klankbordgroep. Na deze bewonersavonden zijn de klankbordgroepen aan de slag gegaan met de opgehaalde reacties van bewoners. Op de pagina klankbordgroepen lees je meer informatie.


Presentatie eerste (stedenbouwkundige) opzet
Tijdens de aankomende bewonersavonden gaat de gemeente met bewoners in gesprek over de resultaten van het werk van de klankbordgroep. De klankbordgroep heeft op basis van de ontvangen reacties van bewoners verschillende keuzes verkend en varianten onderzocht. Op basis hiervan is een richting ontstaan voor een voorkeursvariant. De ontwerpen zijn uitgewerkt in een maquette en moodboard met verschillende sfeerimpressies. Aanwezigen kunnen op deze schetsen hun reactie geven en vragen stellen. Ook kan men in gesprek gaan met de gemeente, woningcorporatie Tablis Wonen en de leden van de klankbordgroepen.


Vervolgproces
Na de bewonersavonden werkt de gemeente in afstemming met de klankbordgroep de voorkeursvariant uit tot een definitief ontwerp. Het definitief ontwerp wordt uiteindelijk na de zomervakantie voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming. Na afloop van de bewonersavonden zijn alle beelden te vinden op onze website.


Wanneer vinden de bewonersavonden plaats?

  Maandagavond 27 mei: 
  • 18.30u - 20.00u: Maaslaan en Middeldiepstraat
  • 20.15u - 21.45u: Maaslaan en Middeldiepstraat
   Woensdagavond 29 mei: 
   • 18.30u - 20.00u: Valkweg en Thorbeckelaan
   • 20.15u - 21.45u: Rembrandtlaan en Professorenbuurt/Dr. Schaepmanstraat
    Donderdagavond 30 mei: 
    • 18.30u - 20.00u: Maaslaan en Middeldiepstraat
    • 20.15u - 21.45u: Maaslaan (2x)


    Waar vinden de bewonersavonden plaats?
    De bewonersavonden vinden plaats in het Griendencollege. Het adres is: Professor Kamerlingh Onneslaan 109 te Sliedrecht.


    QR-code aanmelden bewonersavonden 2 BHSAanmelden

    Wilt u een bewonersavond bijwonen? Tot maandag 20 mei 2024 kunt u zich via het aanmeldformulier aanmelden. Of scan de QR-code met uw telefoon.


    Verplichte aanmelding

    Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft om deel te nemen aan het gesprek, vragen wij iedere deelnemer zich aan te melden voor een tijdvak. Aanmelden is verplicht! 

    De tijdsblokken duren 1,5 uur. De eerste start om 18.30 en eindigt om 20.00. De tweede tijdsblok is begint om 20.15 en eindigt om 21.45. Per tijdblok zijn er twee tafels, waaraan het gesprek gevoerd wordt. Voor elke tafel kunnen maximaal 25 mensen zich aanmelden. 


    Meer weten over de plannen? Of hoe het proces tot nu toe is gelopen en wat er is gebeurd met alle opmerkingen? Kijk op de pagina Binnenstedelijke Herstructurering.