Spring naar inhoud

Wandeling voor direct belanghebbenden Noord-Zuidverbinding

26 november 2024

De eerste stap naar het gezamenlijk vormgeven van een toekomstig park op de Noord-Zuidverbinding is gezet. Een groep van direct belanghebbenden wandelde op zaterdag 23 november samen met een landschapsarchitect door het gebied waar het nieuwe park komt. Belanghebbenden Noord-Zuidverbinding wandelen door het gebied waar het nieuwe park komt.

 

Het is een frisse zaterdagochtend. Gewapend met winterjassen, sjaals en mutsen wandelt een groep mensen door het gebied waar het toekomstige park op de Noord-Zuidverbinding komt. Ze starten bij Trimclub ABC. Vervolgens lopen ze via de korfbalvereniging, de Sociale Moestuin, de volkstuinvereniging en het Februariplantsoen terug naar het startpunt. 

 

In 2027 start de bouw van de Noord-Zuidverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de Thorbeckelaan met de N482. Dat betekent dat het tussenliggende gebied er anders uit gaat zien. Dat heeft onder meer gevolgen voor de trimclub, de korfbalvereniging, de Sociale Moestuin en de volkstuinvereniging. 

 

De gemeente Sliedrecht vindt het erg belangrijk dat de direct belanghebbenden meedenken en -praten over de Noord-Zuidverbinding. Daarom is deze wandeling georganiseerd. Als start van het participatieproces.  

 

Praten tijdens de wandeling 

De groep bestaat uit vertegenwoordigers van de (sport)verenigingen en de Sociale Moestuin. Ook bewoners van het Februariplantsoen en de Lijsterweg en vertegenwoordigers van het projectteam van de gemeente wandelen mee. 
 

Onderweg leren de aanwezigen elkaar op informele wijze kennen. De deelnemers spreken tijdens de wandeling over de voor- en nadelen van de Noord-Zuidverbinding. Ook bespreken ze hoe het toekomstige park kan bijdragen aan de leefbaarheid en de sociale structuur van Sliedrecht. 

 

Klankbordgroep 

De gemeente richt een klankbordgroep op. Deze klankbordgroep praat mee over het inrichtingsplan voor het gebied. De direct belanghebbenden denken in ieder geval mee. Ook scholen, aanwonenden en Stichting Sliedrecht Groen zijn uitgenodigd om op vier avonden tussen december en maart mee te denken.  

 

Van de gemeente sluiten het projectteam, techneuten en de stedenbouwkundige aan om direct de relatie met het technisch ontwerp of het beleid te kunnen leggen. 

 

De wandeling eindigde met de toezegging van vele aanwezigen dat ze graag mee willen denken met de landschapsarchitect van Juurlink en Geluk. De gemeente Sliedrecht kijkt terug op een positieve start van het participatieproces..