Spring naar inhoud
1 november 2021

De gemeente Sliedrecht heeft een subsidie gekregen voor de realisatie van een nieuwe noord-zuidverbinding. De subsidie baant letterlijk en figuurlijk de weg voor de ambities in Sliedrecht-Noord. De verbinding biedt een oplossing voor de verkeersdrukte op de Stationsweg en is onmisbaar voor minimaal 1.500 huur- en koopwoningen die aan de noordkant van de gemeente komen.

Het groene brede viaduct is bedoeld voor zowel snel als langzaam verkeer. Deze brede overkapping wordt ingepast in de ‘groene long’, een parkachtige omgeving die het huidige Sliedrecht en de uitbreiding in Sliedrecht-Noord met elkaar verbindt.


Aandacht voor de omgeving

Op het terrein waar de groene verbinding komt zijn nu verschillende verenigingen en bedrijven gevestigd. Ook wonen mensen dicht in de buurt van het gebied waar de ontwikkeling gerealiseerd wordt. Wij gaan samen met de bewoners en verenigingen in gesprek over wat deze ontwikkeling voor hen betekent.


Subsidie

De subsidie komt uit het Mobiliteitsfonds van het kabinet. Deze subsidies zijn bedoeld om nieuwe woonwijken (beter) bereikbaar te maken. De verbinding zorgt ervoor dat zowel wandelaars, fietsers, openbaar vervoer en auto's over de A15, de MerwedeLingeLijn en de Betuwelijn heen gaan. Met de subsidie is een bedrag van 21 miljoen euro gemoeid, waardoor 65% van de financiering voor de overkapping is gedekt.


De gemeente Sliedrecht heeft een subsidie gekregen voor de realisatie van een nieuwe noord-zuidverbinding. De subsidie baant letterlijk en figuurlijk de weg voor de ambities in Sliedrecht-Noord.